En kort introduktion til alternative lånemuligheder

Lån er ofte kun noget, man tænker på i forbindelse med banker. Der er dog situationer, hvori man ikke kan låne i banken, eller hvor det er mere fordelagtigt at låne penge online; særligt med små og hurtige lån. Der findes efterhånden mange lånemuligheder og hvilken type af lån, du bør vælge, afhænger af, hvor stort et beløb, du ønsker samt statussen på din privatøkonomi.

De berygtede og populære hurtige lån

Et hyppigt salgspunkt blandt online låneudbydere er, at man kan foretage hurtige lån, hvor man ofte får svar på sin ansøgning inden for få minutter af afsendelsen. Visse låneudbydere giver svar på, om man kan få sit lån, mens man ikke er kommet længere end at udfylde låneansøgningen. Så snart man har skrevet under med NemID, får man typisk pengene samme dag og sjældent mere end 24 timer efter.

Der bedes ikke om sikkerhed

Online låneudbydere adskiller sig fra banker på en anden hovedsagelig måde: de kræver ikke sikkerhed. Det vil sige, at hvis du finder sig i den situation, at man ikke har kunnet overholde sine afdrag, vil låneudbyderen ikke tage noget fra dig i modsætning til banker.

Hvorfor er lån ofte dyrere på nettet?

Den manglende sikkerhedsstillelse samt en minimal kreditvurdering medfører, at låneudbyderen løber større risiko, hver gang de låner ud, end din bank er villig til. Dette gøres der op for med højere renter og gebyrer. Desuden er det vanskeligere at komme til at tale med låneudbyderen. Det er derfor vigtigt at læse lånedokumentet nøje igennem. Det fremsendes typisk af låneudbyderen, og hvis ikke findes det ofte på deres hjemmeside.

Betingelserne for at få et lån

På grund af deres højere risiko er det nødvendigt for de online låneudbydere at stille visse minimumskrav. Den mest almindelige er, at du ikke befinder sig på en liste over dårlige betalere. Disse lister befinder sig hos Experian (det tidligere RKI) eller Debitor Registeret. De fleste online låneudbydere kræver desuden, at du er nået en vis alder; oftest over 20 år. Det kan dog ske, at nogle tillader, at du allerede låner fra 18-års alderen, men de er i fåtal. Ofte indebærer dette skærpede krav og højere renter og gebyrer, da det er mere risikabelt at låne ud til dem. De fleste 18-årige har trods alt kun SU eller elevløn. Visse steder er der krav om, at man har en bestemt årlig indkomst. Det er dog sjældent, at de beder om nogen form for dokumentation.

Hvor stort et beløb, kan man låne?

Tværtimod gængs visdom, er det ikke kun små beløb, du kan låne, men også lån af højere værdi. Nogle af de største låneudbydere tilbyder lån helt op til 350.000 kr. Med dette ville man for eksempel kunne låne de sidste 5 % af handelsværdien til udbetaling på sin bolig. Man ville også kunne låne til indskuddet på ny lejlighed, skulle man ikke have pengene selv. Der findes også flere forskellige måder at finansiere eller lease en bil, MC eller campingvogn. Desuden er der adskillige indlånsmuligheder og kreditkort med maksimumbeløb.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *